Veleposlaništvo RS New Delhi /Napovedujemo /Dogodki v Sloveniji /

Strateški forum Bled 2014, 1. – 2. september 2014 s Poslovnim BSF in BSF za mlade profesionalce

Strateški forum Bled 2014, 1. – 2. september 2014
Strateški forum Bled (BSF), http://www.bledstrategicforum.org/, se je uveljavil kot ena najvidnejših mednarodnih konferenc na visoki ravni v naši regiji. Razvil se je v platformo za poglobljeno strateško razpravo med voditelji in odločevalci iz javnega in zasebnega sektorja o glavnih izzivih, s katerimi se srečujeta Evropa in svet v 21. stoletju. Foruma se zaradi aktualnosti vsebin, možnosti bilateralnih srečanj, vrhunskih razprav in prijetnega okolja, udeležuje vse več svetovnih voditeljev, gospodarstvenikov, predstavnikov akademske sfere, think tankov, medijev ter mladih. Državna ministrica v Ministrstvu za zunanje zadeve Indije Preneet Kaur se je udeležila BSF trikrat (2009, 2010 in 2013).

Poslovni BSF (Business BSF),  2. september 2014,  bo zasnovan kot poslovni forum za srečanje domačih in tujih gospodarstvenikov. Predvidoma bo razdeljen na tri vsebinske panele, ki bodo namenjeni izbranim regijam, tudi Indiji, in posebnim gospodarskim temam. Namen Poslovnega BSF je pospešiti vsestranske gospodarske odnose, oblikovanje novih poslovnih priložnosti ter odkrivanju novih potencialov trgov.(  

BSF za mlade profesionalce (Young BSF),  27. avgust – 1. september 2014,  z naslovom "Potencial zaupanja" (The Potential of Trust) bo ponovno združil ambiciozne mlade profesionalce, diplomate, akademike in poslovneže. Bodoči voditelji bodo razpravljali o aktualnih problemih generacije mladih, digitalni revoluciji in novih oblikah in pravilih poslovanja.(http://www.bledstrategicforum.org/youngBSF)

 

 

»Indijska sektorska omizja na GZS: INFORMACIJSKA TEHNOLOGIJA«, ki bo v sredo, 23. aprila 2014, od 15.30 do 17.00 v Ljubljani, na GZS, Dimičeva 13, dvorana B.

Osrednji gost omizja bo Mr. Prasad P. Meharunkar (Country Manager - Italy and Southern Europe, TATA Consultancy Services, Milan) s predstavitvijo »TATA Consultancy Services and Possibilities of Co-operation in IT Sector«.

Udeležba na omizju je brezplačna, potrebna je predhodna prijava preko spletne prijavnice, in sicer najkasneje do 17. aprila 2014. Delovni jezik omizja bo angleščina.

Dodatne informacije: GZS, Nataša Turk, E:natasa.turk@gzs.si; T 01 58 98 152.
Vljudno vabljeni!


Avtor: Center za mednarodno poslovanje pri GZS